Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

RF mWatt-Meter 10,368GHz...

Αν και η πείρα δείχνει ότι δημοσιεύσεις για κατασκευές δεν έχουν πάντα την ανάλογη αποδοχή, σήμερα θα επιχειρήσω να παρουσιάσω μια κατασκευή. Περισσότερο για να υπάρχει στο διαδίκτυο, για εκείνους τους ελάχιστους που κατασκευάζουν τον εξοπλισμό τους για την μπάντα των 10GHz.

Η κατασκευή είναι πολύ απλή αλλά εξαιρετικά χρήσιμη, αφού αντίστοιχα όργανα μέτρησης στοιχίζουν ακόμα και μεταχειρισμένα πολλές εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) ευρώ...



RF mWatt-Meter 10,368GHz...
Ένα όργανο μέτρησης χαμηλής ισχύος στους 10,368 GHz που ξεκινά να διεγείρεται με δέκατα του mWatt !!!

Σκοπός της κατασκευής είναι να βοηθήσει στον συντονισμό της εξόδου ενός πομπού στους 10,368GHz όπου η συνήθη ισχύ για επικοινωνίες εκατοντάδων χιλιομέτρων είναι ελάχιστα μιλιβάτ. Επίσης, ο πολλαπλασιασμός ενός σήματος "χαμηλής" συχνότητας (π.χ. στους 432ΜΗz) ώστε τα παράγωγα του στους 10GHz να χρησιμοποιηθούν στον συντονισμό ή τη βαθμονόμηση ενός δέκτη.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Ένα απλό κύκλωμα για να μετρήσουμε ισχύ, είναι αυτό της διπλανής φωτογραφίας. Το σήμα λαμβάνεται αριστερά, οδηγείται σε ένα φορτίο 50Ω απ όπου ένα ποσοστό ανορθώνεται μέσω της διόδου, εξομαλύνεται μέσω των πυκνωτών και οδηγείται σε ένα όργανο ένδειξης... Αυτή είναι η βασική αρχή και δουλεύει απόλυτα μέχρι τον 1 GHz και κάτι...


Πιο ψηλά η τεχνολογία αλλάζει. Ειδικά ευαίσθητες δίοδοι, κυματοδηγοί και μηχανικές κατασκευές ακριβείας μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο όργανο μέτρησης. Αν χωρίσουμε το κύκλωμα σε δύο τμήματα: της εισόδου και της εξόδου, ανάμεσα τους έβαλα ένα τρίτο: Ένα φίλτρο διέλευσης ζώνης ώστε η ένδειξη στο τμήμα εξόδου να αφορά μόνο την επιθυμητή συχνότητα και όχι αρμονικές ή άλλα παράγωγα. Αυτά τα 3 τμήματα λοιπόν φαίνονται στη διπλανή φωτογραφία:
Μπροστά φαίνεται ένα γκανπλεξερ (αυτό με τα καλώδια). Το gunnplexer είναι χοντρικά ένας κυματοδηγός σε διαστάσεις που έχουν οξύ συντονισμό στους 10GHz. Αυτές οι διαστάσεις αλλάζουν μηχανικά με την είσοδο ή έξοδο στον κυματοδηγό, μιας βίδας! Έτσι γίνεται ο μικρομετρικός συντονισμός ακριβώς εκεί που θέλουμε, στην περίπτωση μας στους 10,368GHz. Μέσα στον κυματοδηγό υπάρχουν και δύο ειδικού τύπου δίοδοι που τα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν την συχνότητα των 10GHz. Δεν έχουν σχέση με τις διόδους πχ ενός τροφοδοτικού, είναι ακριβές, δυσεύρετες και εξαιρετικά ευαίσθητες. Η μία εξ αυτών είναι η δίοδος Gunn και θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή σήματος στους 10GHz, ενώ η άλλη είναι μίκτρια (mixer) και θα ανορθώσει το σήμα για να μετρηθεί από ένα όργανο mA...
Ένας δεύτερος κυματοδηγός παρόμοιος με τον πρώτο και με υποδοχή SMA θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει την διάταξη. Και αυτός έχει δυνατότητα μηχανικού συντονισμού μέσω τριών βιδών που εισέρχονται ή βγαίνουν από την κοιλότητα. Αν συνδέαμε μεταξύ τους τον κυματοδηγό με το SMA από τη μία και το Gunnplexer από την άλλη, θα είχαμε ένα εξαιρετικά απλό όργανο μέτρησης! Το σήμα που θα εισάγαμε από το SMA, θα ανορθωνόταν από την μίκτρια του gunnplexer και θα το μετρούσαμε με ένα μιλιβολτόμετρο...

Επειδή θέλουμε να μετρήσουμε την έξοδο ειδικά στους 10,368GHz μεταξύ των παραπάνω θα συνδέσουμε και ένα ζωνοπερατό φίλτρο. Είναι αυτό που επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες (με τις πολλές βίδες!).
Πρόκειται για ένα φίλτρο τριών στοιχείων για την κατασκευή του οποίου χρειάζεται λεπτομέρεια χιλιοστού!



Σχεδόν όλα τα Handbook δίνουν τις διαστάσεις και την καμπύλη απόρριψης ενός τέτοιου φίλτρου. Το φίλτρο αυτό θα υποβιβάσει κάθε παράγωγο ή αρμονική και θα επιτρέψει την διέλευση μόνο των 10,368GHz.
Στις άκρες του κυματοδηγού-φίλτρου βρίσκονται βίδες που συντονίζουν την προσαρμογή εισόδου/εξόδου, ενώ στην μέση τρεις βίδες που μεταβάλουν μικρομετρικά τα τρία εσωτερικά χωρίσματα... Στην ουσία έχουμε το αντίστοιχο ενός ζωνοπερατού φίλτρου που σε χαμηλότερη συχνότητα θα αποτελείτο από πηνία και πυκνωτές!!!



Ακολουθώντας το διπλανό σχέδιο, συνδέουμε εκατέρωθεν του φίλτρου, τον κυματοδηγό που έχει είσοδο από το SMA στην μιά άκρη, και το gunnplexer στην άλλη άκρη. Στην δίοδο mixer του gunnplexer συνδέουμε το όργανο 10mΑ μέσω ενός μεταγωγικού διακόπτη 6 θέσεων που μας υποβιβάζει το σήμα σε 5 περιοχές (η έκτη θέση είναι off).



Με ομοαξωνικό καλώδιο φέρνουμε στην πρόσοψη της συσκευής δυο υποδοχές: Μια N-type ως είσοδο για τις μετρήσεις μας και μια είσοδο TNC για παραγωγή μικροκυμάτων συντονισμού. Να τονίσω εδώ ότι στους 10GHz δεν χρησιμοποιούμε συνδέσεις BNC, PL259 κλπ παρά μόνο οι δυο τύποι που προανέφερα και SMA!!!






Ας δούμε τώρα πως ακριβώς δουλεύει: Στην πρώτη περίπτωση (Α) μετράει την ισχύ εξόδου ενός πομπού στους 10,368GHz. Το σήμα από το Ν-type κατευθύνεται στο SMA του κυματοδηγού. Περνάει από το ζωνοπερατό φίλτρο και καταλήγει στο gunnplexer. Εκεί η δίοδος mixer ανορθώνει το σήμα και δημιουργεί διαφορά τάσης στα άκρα της που μετριέται από το όργανο που έχουμε συνδέσει.



Στην δεύτερη περίπτωση (Β) συνδέουμε στο ΤNC ένα σήμα 432MHz το οποίο οδηγείται στη δίοδο gunn του gunnplexer. Η δίοδος έχει την ιδιότητα να παράγει αρμονικές μία εξ αυτών είναι στους 10,368 (432Χ24=10368). Από το φίλτρο θα περάσει μόνο η συγκεκριμένη αρμονική την οποία μπορούμε να έχουμε στην έξοδο N-type για να συντονίσουμε έναν δέκτη!

Η κατασκευή είναι όπως προείπα εξαιρετικά απλή. Χρήσιμη σε όσους ασχολούνται με μικροκυματικές συχνότητες αφού ως γνωστό, στους 10GHz ΔΕΝ υπάρχουν έτοιμοι πομποδέκτες! Όποιος σκέπτεται να ασχοληθεί θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια τέτοια συσκευή για να συντονίσει τον πομποδέκτη που θα φτιάξει.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω ότι όλα τα υλικά της κατασκευής προέρχονται από "σκραπ" ή από καλούς συναδέλφους που μου τα χάρισαν προς αξιοποίηση! Το όργανο για παράδειγμα είναι ξηλωμένο από μια συσκευή που μέτραγε πλατίνες σε αυτοκίνητα (!!) εξού και η άσχετη βαθμονόμηση DWELL! Το φινίρισμα της κατασκευής είναι φτωχό και πρόχειρο και οι ενδείξεις γραμμένες με στυλό (ούτε καν με μαρκαδόρο!!) γιατί βιαζόμουν να την χρησιμοποιήσω...





Εκτός από τις δικές μου φωτογραφίες και σχέδια τα υπόλοιπα είναι από το UHF/Microwave Projects Manual της ARRL.

Όποιος χρειαστεί βοήθεια γενικά για τους 10GHz ας επικοινωνήσει. Υπάρχουν λίγοι αλλά καλοί συνάδελφοι που θα βοηθήσουν να έχουμε άλλον έναν σταθμό στον αέρα!


'73 de SV1BJY

48 σχόλια:

sv8gke είπε...

ΟΧΙ, δεν μετράει στα ψηφιακά!!

Μπράβο Γιάννη, εσύ φτιάχνε για να έχουμε και εμείς!!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι βελτιώνεσαι σιγά σιγά!
Αφού οι γραμμές στα σχέδια πλησιαζουν την ευθεία, έχεις πιθανότητα να επιβιώσεις στο ρ/σ κόσμο!

Καλές Μετρήσεις!

SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

Στούς 10G υπάρχουν ψηφιακά ????

2Μδης είπε...

Υπάρχουν!
Αλλά όποιος το επιχείρησε του κάναμε ευθανασία!

Ανώνυμος είπε...

Η ευθανασία εφαρμόσθηκε με rf? χαχαχα
Ωραία κατασκευή και όπως πάντα γνήσια! Μπράβο.
6146

sv8gke είπε...

Η RF στους 10 GHz εφαρμόζεται μόνο για την αφαίρεση καταράκτη σε ηλικιωμένους συναδέλφους!!

Ευθανασία κάνουμε με πιο παραδοσιακούς τρόπους..πυρκαγιά, σκουριασμένη σφαίρα, τεμαχισμό με σπαθί σαμουράι κλπ απλές καθημερινές μεθόδους!

takis perreas είπε...

Αφ' τ' αυτά!
Έκανες μια καλή κατασκευή, έτσι για τα μάτια του κόσμου!
Bαud rate μετράει?
Άντε, που έμαθες να κάνεις ίσιες γραμμές για να κρύβεις τις "ατασθαλίες" σου!!!
Χώσε Μιχάλη!!!
Χα! Χα!

takis perreas είπε...

Σιγά ρε 61 λάμπάτε την γνήσια κατασκευή.
Σιγά να μην μας πει ο Γιάννης ότι έφτιαξε μόνος του ακόμα και τις βίδες!
Διότι...
Διότι λέγω ότι, 29 κατασκευαστές μαρκαδόρων, κατασκευάζουν αυτές και μόνον αυτές!
Άντε και καμιά γέφυρα ανόρθωσης!!!
Χα! Χα! Χα! Χα!

Ανώνυμος είπε...

Geia sou giannh me ta wraia sou..........

sv8gxc

Ανώνυμος είπε...

...και την παρέα σου????

2Μδης είπε...

Αυτή είναι ατάκα του Σταμάτη!

Ανώνυμος είπε...

Blogger Ο/Η 2Μδης είπε...

"Ουδέν κακόν αμιγές καλού"

Βαριά ψυχικά νοσήματα στο παρελθόν, τα καταλάβαιναν οι ψυχίατροι μετά από χρονοβόρες εξετάσεις του ασθενούς. Όλες αυτές οι εξετάσεις είχαν σκοπό να βγάλουν τα εσώψυχα και τον εσωτερικό κόσμο του ασθενούς στην επιφάνεια, με κατάλληλα επιλεγμένες ερωτήσεις.

Σήμερα, τέτοιου είδους διαγνώσεις γίνονται εύκολα, ειδικά αν ο ασθενής γράφει σε ιστολόγιο και εορτάζει που από 2,2 μπούρδες ανά ημέρα πέρυσι, φέτος γράφει 2,4 σαχλαμάρες ανά 24ωρο!!

Ωστόσο θέλω να σχολιάσω και την συμπεριφορά πολύ κοντινών στον ασθενή ανθρώπων, που ενώ τρώγανε και πίνανε τόσο καιρό παρέα, τώρα διαπίστωσαν ότι κάποια βίδα έχει λασκάρει και κάνανε πέρα.

Παιδιά μαζεύτε τον! Θα πάρει κανένα αλυσοπρίονο και θα κόψει τους γείτονες του ροδέλες και κατόπιν θα βγειτε να λέτε στα κανάλια ότι "Δεν το περίμενε κανένας!

Εγώ σας το λέω!

9 Φεβρουαρίου 2012 11:28 π.μ.
Διαγραφή
Blogger Ο/Η sv8gke είπε...

Το λέω και ΕΓΩ!!

9 Φεβρουαρίου 2012 1:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Σώπα ρε Γιώργο που δεν "περνάς ανώνυμα" σχόλια αλλά για τον SV*** έκανες μια εξαίρεση.
Οι εκφράσεις, η ανορθογραφία, η ηλιθιότητα βγάζουν μάτι ότι γράφεις ο ίδιος σου στο μπλογκάκι σου ανώνυμα.
"Ραδιοαστυνόμος", "παρατρεχάμενοι", "καμαρώνει σαν σκεπάρνι", "με ραδιοερασιτεχνικούς χαιρετισμούς".
Μια αναζήτηση στο google στο ιστολόγιό σου με τις παραπάνω εκφράσεις είναι αρκετή.
Αν δυσκολευτείς να τα βρεις, να σε βοηθήσω δημοσιευοντας τα link.
Ας τον μαζέψει κάποιος....

sv3auw-sale είπε...

Η εκδορά του λαγού
ή αλλιώς ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο... μήνα χαίρονται.

Ανώνυμος είπε...

Λογο των γεγονωτων ρε πσιδι μου.

Ανώνυμος είπε...

Λογω των γεγονωτων συναδελφε.

Ανώνυμος είπε...

http://blogs.wsj.com/venturecapital/2012/02/08/spray-on-antenna-unveiled-at-google-solve-for-x-conference/

η καινούργια τεχνολογία κεραίας. Για να εκπέμψει χρειάζεται να πατήσεις το σπρει και να την απλώσεις κάπου (όχι δεν το έγραψα για να σας δώσω ιδέες για το που θα βάψετε... hihi).
6146

takis perreas είπε...

Βρε λαμπάτε, διάβασε ανάμεσα στις παραγράφους!

“Each month, the energy savings that would impart are equal to as much power as all of wind and solar power is generated annually, in the U.S.,” Spencer said. “We’d do that 12 times over.”

Το 10% παραπάνω απόδοση της κεραίας με την βοήθεια του σπρέϋ θα εξοικονομήσει τόση ενέργεια όση παράγουν όλα τα φωτοβολταϊκά και Ανεμιστήρια της Αμερικής!
Και μάλιστα 12 φορές επάνω!
Επειδή μπαρμπούτσαλα εξοικονόμηση ενέργειας θα κάνει το σπρέϋ, φανταστείτε πόσο ακριβοπληρωμένα μπαρμπούτσαλα είναι οι ΑΠΕ και η υποτιθέμενη "παραγωγή" τους!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις γνώμη για ΟΛΑ ρε Τάκη. Σε θαυμάζω!!

Ανώνυμος είπε...

Τάκη άσε να το πιστέψουν κάποιοι δεν πειράζει hihi.
6146

Γκιώνης είπε...

"Μπράβο Γιάννη, εσύ φτιάχνε για να έχουμε και εμείς!!"
Δεν μπορώ να διαφωνήσω.

Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά για την ημέρα. Ο Γιαννης εχει χρονια μεγαλο έρωτα με το χόμπι και με καθε τι που καταπιάνεται.
Αξιος.

http://www.youtube.com/watch?v=9qOcaBhLh3Q

Καλή συνέχεια σε όλους.

Γκιώνης

ΥΓ Τα γεγονότα γίνονται απο τους ανθρώπους που τα ζουν και τα βοιώνουν και προσπαθούν για ενα καλύτερο αύριο. Δεν γίνονται απο άτομα κοινωνικά ανάπηρα. Συγνώμη που καθηστερήσαμε την ανάρτηση της βλακείας.

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo

Ειναι σημαντικό στις μέρες μας να αισθάνεσαι ερωτευμένος και όχι μαγκούφης.

Ρε Γιώργο πέθανε η Whitney Houston δεν θα κάνεις ανάρτηση απο το κοινωνικό σου μπλόγκ? Ακοινώνητε.


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

2Μηδης , ηλεκτρονικος μηχανικος τελειωσες?

Γκιώνης είπε...

Τι ερώτηση ειναι αυτή που κανεις?
Και άλλοι τελείωσαν σύμβουλοι λογιστικής και γίνανε καθαρίστριες σε πολυεθνικές. Ενω μακραν και για ετη πολλά παραμένουν αμόρφωτοι.
Δεν κατανοώ την ερώτηση και σου γραφω επώνυμα.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνός εν αιθρία !!!!!!

HOT NEWS!

Το Athens QRP net καλωσορίζει τον Joe Taylor, K1JT, ως επίτιμο μέλος.

https://sites.google.com/site/sv1grn/athensqrpnet/honorary-members

73
sv8gxc

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
ΖΗΤΩ ΤA ΨΗΦΙΑΚΑ!
ΖΗΤΩ ΤΟ JT65 και ολα τα παραγωγα MODES!
ΖΗΤΩ!!!!!!

Γκιώνης είπε...

Να κάνουμε αγρυπνίες και προσευχές.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ο σύλλογος οδοκαθαριστών της κάτω Βουρβουρίτσας, καλωσορίζει τον Πρόεδρο Ομπάμα ώς επίτιμο μέλος της και τον ευχαριστεί για την συμβολή του στο περιβάλον.

ΣΣ. του στείλαμε και mail να τον ενημερώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος μου που δεν το υπέγραψα το παραπάνω.

Είναι καλό να δεχόμαστε την σάτιρα από φίλους αλλά και την κριτική ώστε να διορθώνουμε τα λάθη μας.

ΟΑΑ

2Μδης είπε...

Εγώ πάντως χαιρετίζω με ενθουσιασμό την επίτιμη παρουσία του διαπρεπούς συναδέλφου.

Προτείνω μάλιστα, για την μακροημέρευση και επιτυχία του QRP net, να καλέσουμε ως επίτιμο πρόεδρο τον "επίτιμο" και πρώην πρωθυπουργό, να συμμετέχει...

Θα μπορούσαμε να εορτάσουμε το γεγονός με qso party σε συνδυασμό με καταρρίχιση rappel (στα Μετέωρα, στον Καιάδα, στο Διαολοπέρασμα) παρουσία του "επιτίμου"...
Δεν θα έμενε... αμφιβολία για την χρησιμότητα του QRP!

Ανώνυμος είπε...

giannh mou

lambanontas yp' opsin oti panw apo to 60% twn energwn radioerasitexnwn stous 10GHz sthn perioxh ths attikhs einai melh tou Athens QRP net (GXC,IXP)... kai meta apo tis teleyaies ekselikseis (anaba8mishs toy club)... nomizw oti prepei na pareth8eis pleon twn opoiwndhpote anastolwn...kai na eisel8eis kai esy epishma stis aggales tou Athens QRP net..

Mazi me ka8e membership...dwrean mia anamnhstikh plaketa me eyxes tou "epitimou" gia "kala dx"

73
sv8gxc

SV4PBH Manos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SV4PBH Manos είπε...

Γιάννη... μαζί με τη εγγραφή σου ως μέλος στο Athens QRP net ανοίγουν και οι ορίζοντες για τα ψηφιακά modes. Να η δικαιολογία που έψαχνες τόσο καιρό για να συνδέσεις την κάρτα ήχου στους πομποδέκτες σου.

Επίσης θα αποκτήσεις και φωτογραφία δίπλα στον "επίτιμο"(ποιον από όλους δεν ξέρω) με αφιέρωση για να φτιάξεις ειδική QSL κάρτα. Τέλος θα εντρυφήσεις στην ψηφιακή τεχνολογία με χρήση Η/Υ και θα σου αποκαλυφθούν και τα μυστικά του 15μετρου portable ιστού από fiber glass σε συνδυασμό με αυτόματο tuner (Μικρέ Δημήτρη θα ζήσεις μεγάλες στιγμές ως elmer....!!!)

HiHi es 73 de SV8/SV1PBH Μάνος (QRP από ανάγκη...μπορεί και από πείσμα)

Υ.Γ.: Γιάννη θυμήσου να ζητήσεις και bodyguard, γιατί το QRO club σίγουρα θα σε επικηρύξει... Βάλε το Δημητράκι μπροστά και άστον να καθαρίσει με τον καμικάζι GKEκα :-]

Ανώνυμος είπε...

τι δεν καταλαβες γκιωνη απο την ερωτηση μου? ρωτω αν εχεις σπουδασει το αντικειμενο γιατι βλεπω οτι κατεχει τα ηλεκτρονικα σε βαθος ο 2μηδης .Φυσικα δεν σημαινει οτι αν δεν εχει σπουδες δεν θα μπορουσε να το κατεχει, η ερωτηση μου ειναι καθαρα εγκυκλοπαιδεικη.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη, ωραία κατασκευή, συνέχισε έτσι.

SV3CYM

The road less pedaled είπε...

Μάλιστα. Μετά τις αιτήσεις "ανωνύμων" περί θρησκεύματος, πολιτικών φρονημάτων μέχρι και σεξουαλικών προτιμήσεων, τώρα ζητούν και ακαδημαϊκό CV. Το επόμενο στάδιο είναι η δήλωση ποδοσφαιροφιλικών προτιμήσεων.
Κι όλα αυτά στα πλαίσια "εγκυκλοπαιδεικών" ερωτήσεων.
Και στην κορφή κανέλλα.

Γκιώνης είπε...

Με κάλυψε η συνάδελφος (εκ της Ιατρικής ιδιότητάς μου, φτιάχνω μαντζούνια).

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

TIP (gia asxetous): "epitimoi" proedroi me idiothta proin pro8ypourgou einai osoi to epwnymo toys arxizei apo "MH" kai teleiwnei se "TSOTAKHS"

73
sv8gxc

Γκιώνης είπε...

Θερμή παράκληση στο πνευμα των ημερών. Γραφε ελληνικά ή αγγλικά απέφευγε τη χρήση ελληνοαγγλικών. Ειναι όμορφη η γραμματοσειρά μας ασχετα αν μερικές φορές δυσκολευόμαστε "λογω των γεγονωτων" να γραφουμε σωστά ελληνικά.

Γκιώνης
Με εκτίμηση.

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=4PbO1-LfVP4

http://www.youtube.com/watch?v=R7zQGn3V0IY&feature=related

Αυτοι οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί τι ακριβώς θέλουν?
Off topic αλλα ρε παιδιά επίκαιρος. Τι γίνεται?

Εσύ που νομιζεις οτι κανω προπαγάνδα,
τα νομισματα σου ειναι κίβδηλα

Εσείς τι ακριβώς λέτε στους ανεργους φίλους σας. Αλήθεια τι λέτε στον άνεργο συντροφό σας?
Τι λέτε στα παιδιά σας?

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Χαιρετίζουμε τους κατοίκους της Κάτω Βουρβουρίτσας!!

Συμπάσχουμε αλλά δεν ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ τον πόνο γνωστού ΝΕΤ (ούτε καν κλαμπ δεν είναι)!!

ΥΓ. Με πούλησε για ένα καφέ κολλητος μου!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε γκεκα αποκλείεται να εχεις κολλητό. Οποιος σε ακουμπάει λερώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παληκάρι, τι γυρνάς γύρω γύρω και λες τι καλά περάσαμε στο fielday και τι ωραία θέση πήραμε,αφου δεν ήσουν μαζί μας καλέ μου φίλε.

Τάκης

Γκιώνης είπε...

Ρε Τακη αφου δεν ήταν μαζί σας δε πας να γραψεις πουθενά αλλού?
Αντε αγόρι μου καλό μερα που ειναι σήμερα.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zhuG2hCJtsk&feature=related

Αντε καλή τσικνοπέφτη σε όλους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=HUbLtdqdg9E

Σιγουρα για τον SV8GKE αλλά και για τον πολύ καλό αρθρογράφο και συνάνθρωπο ΟΑΑ.
Υγεία και ευτυχία σε όλους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Μια και ειναι η μερα σήμερα.
Να ακουστεί και κατι ελληνικό για τα κορίτσια.
Ρε γιώργο εσυ και οι φίλες σου.

http://www.youtube.com/watch?v=CgBd0VIlhrA&feature=related

Με ατέρμονη αγάπη.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Που είναι τα χρόνια που ακούγαμε πλιάτσικα. Τωρα κανουμε πλιάτσικο.

Ανώνυμος είπε...

K1JT = Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ Ή ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ!!!